Slapeloosheid

Wat veel mensen niet weten is dat elektromagnetische straling, zoals veroorzaakt wordt door bijvoorbeeld een DECT telefoon, draadloos internet of een zendmast, slapeloosheid kan veroorzaken. Ook laagfrequente elektrische en magnetische velden (bedlampjes, elektrische wekker, waterbed of elektrische deken) kunnen zorgen voor een slechte nachtrust. Omdat je de straling niet kunt zien, horen of ruiken is het lastig om de oorzaak van de slapeloosheid toe te kennen aan deze apparatuur.

Slapeloosheid blijkt één van de eerste alarmsignalen van het lichaam te zijn als stressreactie op de straling: kennelijk verstoort de straling de melatoninebalans in het lichaam - melatonine is een hormoon dat je biologische klok regelt.

Enige feiten: een DECT basisstation zendt 24 uur per dag, 100 keer per seconde een signaal uit. De zendsterkte waarmee dit gebeurt is relatief hoog (vergelijkbaar met een GSM zendmast op 20 meter afstand!). Vergelijkbaar hiermee is het draadloze internet (wifi) modem: ook deze straalt continu, of je nu internet gebruikt of niet.

Standaard in een woononderzoek is een uitgebreid slaapplekonderzoek. Hier worden alle bronnen opgespoord die mogelijk slapeloosheid kunnen veroorzaken. Zo kunnen we ook meten of er bijvoorbeeld van de buren straling afkomstig is of dat apparatuur in de slaapkamer reden tot zorg zou kunnen zijn. Bij elk onderzoek wordt een mondeling en schriftelijk advies gegeven om de straling te verminderen, zodat u weer goed kunt slapen.