Nieuwsbrieven

Abonneer je op de nieuwsbrief van Stralingsvrij Wonen en ontvang drie keer per jaar de nieuwsbrief boordevol nuttige tips om straling in uw woning te verminderen.

Hieronder vindt u de laatst verschenen nieuwsbrief.

Nieuwsbrief 16

Stralingsvrij Wonen

In deze nieuwsbrief:

Vind je deze nieuwsbrief interessant? Stuur hem gerust door aan je vrienden!

VEMES-leden gebruiken standaard meetprotocol

VEMES logo Stralingsvrij Wonen is lid van de Vereniging Meetspecialisten Elektromagnetische Straling (de VEMES). De VEMES heeft recent het meetprotocol gepubliceerd. Alle leden van de VEMES werken volgens dit protocol. Daarin wordt vastgelegd op welke wijze en met welke meetapparatuur een stralingsmeting wordt uitgevoerd. Hiermee wordt de kwaliteit van metingen gegarandeerd en bent u er zeker van dat de stralingsmeting van uw woning/kantoor op een deskundige en betrouwbare manier wordt gedaan.

Uit de praktijk: muziek streamen in de slaapkamer?

Muziek streaming De laatste tijd kom ik bij stralingsmetingen steeds meer draadloze muzieksystemen tegen. Met deze apparatuur kan met de smartphone of tablet muziek uitgekozen en afgespeeld worden op boxen, die in verschillende kamers worden opgesteld.

Uit stralingsmetingen bij klanten blijkt dat de meeste muziekstreaming apparaten een eigen Wi-Fi netwerk opbouwen. Daarbij worden 24 uur per dag radiofrequente velden uitgezonden met een vermogen van duizenden uW/m2. En dat juist in woonkamers en slaapkamers, plekken waar je veel verblijft. Ongemerkt geeft dit een flinke stralingsblootstelling. De bouwbiologische SBM2015 standaard geeft als richtlijn maximaal 10 uW/m2 op de slaapkamer!

Mijn advies is om de draadloze functie van deze apparatuur uit te schakelen en met netwerkkabels de apparatuur onderling te verbinden. Daarmee wordt een sterke bron van straling in huis geelimineerd.

Video: waarom we niet niet langer kunnen aannemen dat onze draadloze technologie veilig is

Jeremy Johnson op TEDx

Recent heeft Jeremy Johnson, een expert op het gebied van elektromagnetische velden, een presentatie gegeven op een TEDx conferentie. Hij besprak de effecten op de gezondheid die gerelateerd zijn aan de explosie van draadloze technologie de afgelopen jaren. De video noemt ook de belangrijkste vijf dingen die we allemaal zelf kunnen doen om onszelf en onze familie te beschermen.

Een citaat: Wat de wetenschap laat zien, is dat wij allen worden beïnvloed [door EMV] op een bepaald niveau, of we het kunnen voelen of niet. Het is niet gewoon hoofdpijn en slapeloosheid, het zijn veel ernstiger dingen zoals onvruchtbaarheid, DNA-beschadiging en uiteindelijk kanker. Dit is wat het onderzoek begint te tonen.

Jeremy geeft in 17 minuten een zeer begrijpelijk inzicht waarom we niet langer kunnen aannemen dat onze draadloze technologie veilig is. De (Engelstalige) video is hier te bekijken.
Jeremy's eigen website met o.a. overzichten van de laatste research is: https://www.emfanalysis.com/research/.

Ook israel en italie nemen maatregelen tegen wifi op school

Wifi op school

Sinds afgelopen herfst bevelen ook de overheden in Israël en in Zuid-Tirol in Italië officieel aan om de blootstelling van kinderen aan elektromagnetische straling op school te verminderen.

Het Israëlische ministerie van gezondheid verbiedt wifi in crèches en is een grote bewustmakingscampagne opgestart. Het bestuur van Zuid-Tirol in Italië stemde voor het voorzorgsprincipe toe te passen en draadloze netwerken zoveel mogelijk te vervangen door netwerken die minder straling uitzenden op scholen, ziekenhuizen en andere openbare gelegenheden. Frankrijk ging al voor met het verbod op Wi-Fi in creches. Nu Nederland nog!

Voorbeeldbrief voor schoolbestuur over wifi op school

voorbeeldbrief wifi op school Bent u bezorgd over de stralingsbelasting van uw kinderen op school en wilt u de risico's van wifi op school aankaarten bij het schoolbestuur van uw kinderen? Gebruik dan deze handige voorbeeldbrief, opgesteld door de Nederlandse Stichting EHS. De GGD schuift de verantwoordelijkheid van deze risico's af op de schoolbesturen.

Gloeilampverbod uitgesteld

gloeilampverbod uitgesteld G9

Goed nieuws: het verbod op de verkoop van gloeilampen wordt uitgesteld tot september 2018 in plaats van 2016, zoals oorspronkelijk de bedoeling was. Bovendien is er een uitzondering gemaakt voor halogeenlampen met G9-fitting, deze blijven daarna ook gewoon verkrijgbaar.

Halogeenlampen zijn nog steeds de beste keuze voor wie een gezonde leefomgeving wil. Spaarlampen en LED-lampen geven geen natuurgetrouw licht en produceren vervuiling op de netspanning, wat bij stralingsgevoelige mensen tot klachten kan leiden. Standaard onderdeel van een stralingsmeting van Stralingsvrij Wonen is de meting van de netvervuiling.

Stralingsbaldakijn in Gelre ziekenhuizen

gelre ziekenhuis Nog een positief bericht: het Gelre ziekenhuis in Zutphen heeft speciaal voor elektrogevoelige patienten een stralingswerende maatregel ingevoerd. Op verzoek kan een stralingswerende baldakijn (soort klamboe) worden opgehangen, die de hoogfrequente velden van DECT en Wi-Fi in het ziekenhuis tegenhoudt.

In ziekenhuizen is tegenwoordig ook volop Wi-Fi straling aanwezig, wat voor stralingsgevoelige mensen niet bepaald bevordelijk is voor de gezondheid. Gelukkig neemt het Gelre ziekenhuis zijn verantwoordelijkheid om voor deze patienten toch een goede ligplaats te bieden!
Bron: www.stopumts.nl

Slechtere schoolprestaties door meer computergebruik

slechtere schoolprestaties Hoe meer leerlingen op school gebruik maken van computers en tablets, hoe slechter hun prestaties zijn. Dat is de uitkomst van een onderzoek van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) onder scholen in ruim 70 landen.

Op scholen waar de computer maar een of twee keer per week wordt gebruikt scoren de leerlingen juist beter. Ze halen betere resultaten op de PISA-test, een grootschalig internationaal vergelijkend onderzoek dat om de drie jaar door de OESO wordt gehouden.

In landen die veel hebben geïnvesteerd in informatietechnologie op scholen, zoals in Spanje, Noorwegen en Denemarken, blijkt uit de PISA-test dat de resultaten van leerlingen niet beter zijn geworden. En in Australië, Nieuw-Zeeland en Zweden nam de leesvaardigheid van de leerlingen juist af.

Op de scholen met de beste resultaten, zoals Zuid-Korea, de Chinese stad Shanghai, Hongkong en Japan worden nauwelijks tablets en computers gebruikt in het onderwijs.
Bron: www.stopumts.nl

www.stralingsvrijwonen.nl    -   Tel. 0575 796525   -   E-mail

Eerder in de nieuwsbrief: