Nieuwsbrieven

 

Nieuwsbrief 14

Stralingsvrij Wonen

In deze nieuwsbrief:

Vind je deze nieuwsbrief interessant? Stuur hem gerust door aan je vrienden!

Fokke en sukke geven les op een iPadschool

buitenspelen

Wi-Fi uit is soms niet Wi-Fi uit

wireless offDe hoogfrequente straling van uw laptop kunt u vermijden door de Wi-Fi uit te zetten op uw laptop als u geen internet nodig heeft. De meeste laptops hebben daar een schakelaar, knopje of toetscombinatie voor waarmee u het draadloos Internet uitzet. Wist u dat om sommige (Windows) laptops de hoogfrequente Wi-Fi straling dan vrolijk op een laag pitje doorputtelt?

Gelukkig is er een eenvoudige manier om de straling echt uit te zetten. Dat kan met het zogenoemde 'Windows Mobility Center'. Druk de windows toets (toets met plaatje van 4 blokjes) tegelijkertijd in met de X toets. Er verschijnt nu een venster waarin u de status kunt zien van de Wi-Fi en dit echt uit kunt zetten. Gebruik dit!

Handboek electrostress

wireless off

Hugo Schooneveld, oprichter van de stichting EHS, heeft een nieuw boek geschreven waarin hij de meest recente kennis over elektrostress met ons deelt.

Vragen die in dit handboek aan de orde komen zijn o.a.:

  • Wat zijn de gezondheidsklachten?
  • Welke soorten velden zijn er zoal?
  • Wat zijn de storende apparaten en installaties?
  • Wat is daartegen te doen?
  • Waarom begrijpen mijn artsen me niet?
  • Hoe kan ik weer een goed bestaan opbouwen?

Ik ben correctielezer van het boek geweest en kan het boek aanraden voor iedereen die meer gedetailleerde kennis zoekt over elektrogevoeligheid.

Verschenen april 2014 (1e druk) 272 pagina', full colour
Uitgeverij EMV-EHS te Wageningen               ISBN 978-90-90227793-6             Prijs 29,95
Verkrijgbaar via Vitalitools

Uit de praktijk: stralende beeldbabyfoon

beeldbabyfoon In een stralingsmeting die ik laatst uitvoerde kwam ik een moderne babyfoon met beeldoverdracht tegen. Op een los schermpje in de slaapkamer konden de ouders naar het beeld van hun twee peuters kijken, die in de kamer ernaast lagen. Zowel de twee camera's als het scherm zonden een schikbarende hoeveelheid hoogfrequente elektromagnetische velden uit (>8000 uW/m2 op twee meter afstand). Een van de twee beeldzenders was bevestigd bovenaan de box, dus op zo'n halve meter van het peuterbedje.
De reden dat het huisonderzoek was aangevraagd was dat de ouders zich ongerust maakten over een hoogspanningslijn in de buurt. De velden daarvan vielen alleszins mee. Dat de ouders zelf allerlei stralingsbronnen in huis hadden gehaald, daar was het echtpaar zich niet van bewust. Ze hadden juist de duurste babyfoon in de winkel gekocht om het beste voor hun kinderen te kopen. Let dus op met draadloze apparatuur: sommige draadloze spullen zenden 24 uur per dag en zijn niet zo onschuldig als het lijkt!

Overheid waarschuwt nu ook

kennisplatform waarschuwt De overheid houdt halsstarrig vol dat het enige effect van elektromagnetische velden (EMV) is, dat het lichaam opwamt (het magnetron effect). Dat duizenden wetenschappelijke onderzoeken aantonen dat er biologische effecten op mensen, dieren en planten zijn bij stralingsniveau's ver onder de blootstellingslimieten, wordt weggewuift onder het motto, dat hier geen hard wetenschappelijk bewijs voor is. Een kentering begint echter in te zetten.
De overheid zegt nog steeds dat er geen wetenschappelijk bewijs is, maar geeft toch advies hoe de blootstelling aan EMV beperkt kan worden. Ook geeft de overheid toe, dat lichamelijke klachten veroorzaakt kunnen worden door EMV. Laten we hopen dat deze trend doorgaat en dat de overheid de waarheid begint te vertellen.
Zie: www.kennisplatform.nl/actueel/14-05-15/ Omgaan_met_elektromagnetische_velden.aspx

Website geeft overzicht van hotels zonder Wi-Fi

Steeds meer hoteleigenaars zwichten voor de vraag naar draadloze internettoegang en installeren Wi-Fi in alle ruimtes van hun hotel. Weinig hotels bieden hun gasten daarmee een echte gezonde omgeving om in te vertoeven. Voor mensen die een gezonde slaapplek zoeken, zijn er nu twee websites waar je het adres van een hotel zonder Wi-Fi kan opzoeken. Er staan nog niet zoveel hotels op, dus kent u een Hotel zonder draadloos Internet, dan kunt u melden dat de hoteleigenaar het hotel kan aanmelden op deze website.
De adressen van de websites zijn: www.hotels-ohne-wlan.com en www.wifivrij.nl.

Blog van Michiel Haas

Michiel HaasDe duurzaamheids "goeroe" Michiel Haas geeft al enige tijd een blog uit, waarop je je kunt abonneren. Michiel blogt over duurzaamheid, gezondheid en spiritualiteit. Michiel heeft een boek geschreven over Elektrostress & Gezondheid en schrijft regelmatig in zijn blog over elektromagnetische straling.

Een aanrader!

Interessante artikelen zijn o.a.:
Nederland negeert risicos van straling
Overheidsbeleid gebaseerd op ontkenning van gezondheidsschade door EMV
Zendmast laat honingbij (niet) onberoerd
Elektromagnetische velden bij 24 uurs stralers

www.stralingsvrijwonen.nl   -   Tel. 0575 544544   -   E-mail