Nieuwsbrieven

 

Nieuwsbrief 8

Stralingsvrij Wonen

In deze nieuwsbrief:

Stralingsarme DECT telefoons weer leverbaar

stralingsarme dect telefoon Naast de Gigaset stralingsarme DECT telefoons die u kunt bestellen via Stralingsvrij Wonen, zijn de Orchid telefoons weer volop leverbaar! Deze DECT telefoons van beide fabrikanten geven geen straling wanneer er niet gebeld wordt. Bezoek de website voor de verschillende modellen en prijzen!
ECO-Plus-DECT telefoons zijn te koop vanaf € 80.-.
Bestellen kan via de webshop.

Halogeen gloeilamp

Gloeilampenverbod definitief

Per 1 september 2012 is de productie en import van alle gewone gloeilampen verboden. Winkels verkopen nu alleen nog maar hun bestaande voorraad. Wil je geen kwik-bevattende, slecht licht gevende en elektrosmog veroorzakende spaarlampen in huis, dan zijn er gelukkig nog wel halogeen-gloeilampen te koop. De halogeen-gloeilamp geeft prima licht zonder elektrosmog en is bovendien 30% zuiniger dan de oude gloeilamp.

documentaire over spaarlamp

Duitse documentaire over spaarlamp

Op de Duitse televisie is onlangs de prima documentaire "Ausgebrannt - Vom Ende der Glühbirne" vertoond over de nadelen van de spaarlamp. U kunt deze bekijken via deze link.

Nieuwe brochure over WiFi en DECT

BrochureVindt u het moeilijk om uw buren, collega's, vrienden en familie op een overtuigende en beknopte manier te informeren over de gevaren van draadloos internet en draadloze telefoons?

Om u daarbij te helpen stelde de vereniging Teslabel asbl in samenwerking met Beperk de Straling een mooie brochure op die op een heldere manier uitlegt wat de risico's van draadloze technologieën zijn, welke waarschuwingen er reeds kwamen uit de wetenschappelijke wereld en hoe mensen hun blootstelling kunnen beperken.
Bekijk de brochure hier (PDF).

U kunt gratis exemplaren van deze brochure bestellen door een mailtje te sturen naar beperk.de.straling /at/ gmail.com met vermelding van uw adres en het aantal exemplaren dat u wenst. De brochure is gratis, maar een vrije bijdrage op het rekeningnummer 523-0803197-15 (IBAN BE83 5230 8031 9715, BIC TRIOBEBB) wordt geapprecieerd, dit om de print- en verzendkosten te dekken en een herdruk mogelijk te maken. Beperk de Straling ontvangt immers geen subsidies en enkel dankzij uw steun kunnen zij dit soort initiatieven realiseren.

ECO router: Wi-Fi met 95% stralingsreductie

ECO Wi-Fi accesspoint Binnenkort te koop via Stralingsvrij Wonen: een Wi-Fi accesspoint die in rust 95% minder straling uitzendt.

Normale WiFi-routers voor draadloos internet verzenden onnodig 10x per seconde, 24u per dag, een signaal, ook als ze niet worden gebruikt. Dit geeft veel elektrosmog in de buurt van de router.

De stralingsarme ECO-WiFi router lost dit probleem op. De zender wordt voor 95% van de tijd uitgeschakeld als de WiFi niet gebruikt wordt. Dit levert een enorme reductie van de stralingsbelasting nabij de router en het bespaart stroom. Verder is het zendvermogen instelbaar tot 95% reductie (het bereik van de router wordt daardoor kleiner). Hiermee is een totale stralingsreductie van 400x mogelijk! Kijk op de website voor meer informatie.

‘Ziek van je mobieltje’ best bekeken Zembla uitzending ooit

De uitzending van Zembla 'Ziek van je mobieltje' van programmamaker Daan van Alkemade is al 120.000x online bekeken. Samen met de half miljoen kijkers naar de televisieuitzending is dit daarmee de best bekeken Zembla-uitzending ooit. U kunt deze uitzending hier terugkijken.

Video van CEO Brian Stein, “Ik ben elektrogevoelig“

electromagneticman Brian Stein is een directeur van een Brits bedrijf en spreekt over zijn gevoeligheid voor elektromagnetische velden, ook wel bekend als Elektro Hyper Sensitiviteit (EHS). Zijn video is een waarschuwing aan anderen over de risico's van het gebruik van mobiele telefoon, de symptomen waar je op moet letten en hoe overheden en de industrie de gezondheids-en veiligheidsrisico's hebben toegedekt.

Worden uw oren warm wanneer u een mobiele of draadloze telefoon gebruikt? Ervaart u een onaangenaam gevoel of pijn? Dit zijn de vroege waarschuwingssignalen die hij negeerde. Nu heeft hij EHS, wat hij een nachtmerrie noemt. Hij moet veel moderne gemakken, zoals computers en tv vermijden. Reizen en vakanties zijn zeer moeilijk voor hem.

Deel 1 van zijn toespraak vind u hier. Het vervolg (deel 2) vind u hier. Meer informatie over zijn missie om anderen te helpen is te vinden op de website www.electromagneticman.co.uk.

Waarom is een huisonderzoek zinvol?

meetapparatuur Straling kan je niet zien, horen, ruiken, proeven (sommige gevoelige mensen kunnen overigens straling wel voelen). Daardoor zijn de meeste mensen onbewust van stralingsbronnen in hun omgeving en van het effect daarvan op hun gezondheid. Straling is een belasting voor het afweersysteem. Dit kan onder andere hoofdpijn, concentratieproblemen, slapeloosheid, hartritmestoornissen, oorsuizen en depressie veroorzaken.
Straling kan door allerlei bronnen worden veroorzaakt. Het is belangrijk om te weten wat er in uw situatie aan stralingsbron(nen) aanwezig is, alvorens u het kunt aanpakken. Door een huismeting uit te laten voeren, krijgt u een helder inzicht welke elektromagnetische velden er specifiek in uw woon- of werkplek aanwezig zijn en wat u kunt doen om uw woon- of werkplek weer gezond te maken. Wilt u meer weten over een huismeting, neem dan vrijblijvend contact met mij op.

www.stralingsvrijwonen.nl   -   Tel. 0575 544544   -   E-mail