Nieuwsbrieven

 

Nieuwsbrief 11

Stralingsvrij Wonen

In deze nieuwsbrief:

Experiment met tuinkers toont effect van straling aan

Onderzoekers uit Engeland, Nederland en Zweden zijn zeer enthousiast over een biologie project van vijf meisjes op de middelbare school.

De 'gezonde' tuinkers zonder de router De "gezonde" tuinkers zonder de router.

Het is zo'n briljant recept voor een biologie-test dat het internationaal de aandacht trok van erkende biologen en straling experts. Uitvoerders van het experiment zijn vijf meisjes uit klas 9b in Hjallerup School in Noord-Jutland, en het begon allemaal met dat ze het moeilijk vonden om zich te concentreren op school:

"We denken allemaal dat we moeite hadden om ons te concentreren op school, wanneer we met de telefoon naast het hoofd hadden geslapen. Soms hadden we ook slaapproblemen, vertelt Lea Nielsen.

De 'zieke' tuinkers blootgesteld aan router De "zieke" tuinkers blootgesteld aan router.

Om de straling van de mobiele telefoon te testen, bedachten ze een alternatief: tuinkers. Ze namen 12 keer 400 tuinkers zaadjes en groepeerden ze in 12 bakken. Zes schalen met zaden werden in een kamer zonder straling gezet, en zes schalen werden naar een andere kamer gezet naast twee Wi-Fi routers. Deze routers geven een vergelijkbare straling als gewone mobieltjes. Toen hebben we 12 dagen gewacht, met tussendoor observeren, meten, wegen en foto's nemen. En het resultaat sprak duidelijke taal: tuinkers zaden naast de router groeiden niet, en sommigen van hen waren zelfs gemuteerd of dood.

"Het is echt beangstigend dat er zoveel invloed is, dus we waren erg geschokt door het resultaat", zegt Lea Nielsen.

De meisjes die de proef hebben gedaan Van links naar rechts: Lea Nielsen, Mathilde Nielsen, Signe Nielsen, Sisse Coltau en Rikke Holm. Foto: Kim Horsevad

De meisjes wonnen met het experiment de wedstrijd "Young Scientists". Gerenommeerde wetenschappers uit Engeland, Nederland en Zweden hebben sindsdien grote interesse getoond in het project van de meisjes.

Een gevolg van de tuinkers proef is in ieder geval dat geen van de meisjes nog gaat slapen met de telefoon naast het bed. Het mobieltje wordt ver weg of in een andere kamer gelegd. En de computer is altijd uit, zegt Lea Nielsen.

Voorzorgprincipe over WiFi in scholen in wet vastgelegd

geen Wifi in franse scholenIn Frankrijk is op 19 maart 2013 een wet aangenomen die stelt dat het voorzorgprincipe toegepast moet worden om kinderen, in het bijzonder de zeer jonge, te beschermen tegen de invloed van straling. Dat betekent dat bij voorkeur bedrade verbindingen gebruikt moeten worden op scholen in plaats van Wi-Fi (draadloos Internet). De wet is aangenomen door de National Assembly (tweede kamer) en moet nog door het Franse senaat (eerste kamer). Hiermee laat Frankrijk zien de gezondheid van kinderen heel wat serieuzer te nemen dan Nederland, waar nota bene speciale IPad scholen worden gestart.

Medestanders gezocht voor proefproces tegen de Nederlandse staat.

Proef-
proces
EMV

Bijna 150 mensen gaan gezamenlijk een proefproces voeren om een signaal af te geven dat de elektromagnetische velden van o.a. zendmasten voor elektrogevoeligen een groot effect heeft op hun gezondheid.

De initiatiefneemster, Brenda de Jong schrijft hierover: "Sinds een aantal jaren heb ik ernstige EHS (Elektro Hyper Sensitiviteit)-gezondheidsklachten, waardoor ik niet normaal meer kan functioneren in de maatschappij. Dat betekent: niet kunnen werken, wonen en recreëren zoals ik zelf zou willen, omdat ik geen elektromagnetische velden (EMV's) en straling van o.a. zendmasten meer kan verdragen. En deze zijn overal! De overheid strijkt hier miljarden voor op, maar dit gaat ten koste van mijn gezondheid en mijn leven.

Ik heb contact gehad met een advocaat over een mogelijk (proef-)proces tegen de Nederlandse staat. Dit i.v.m. de ernstige gezondheidsklachten en ontregeling van een normaal leven die ik, en u wellicht ook, ondervind van de ongebreidelde blootstelling aan EMV's door onder meer zendmasten voor telefonie en hulpdiensten. Nog steeds worden zij in overmate bijgeplaatst, waarbij nu ook 4G in aantocht is. Ik ben het zat! U ook? Ik heb geen zin meer om weggestopt te zitten, omdat 'men' vindt dat iedereen overal moet kunnen bellen en internetten. Ik zou graag een rechtszaak / proefproces beginnen om dit onrecht aan de kaak te stellen. Ieder mens heeft recht op een gezonde leefomgeving, en dat wordt nu niet gewaarborgd door de overheid."

Wie doet er mee? Of kent u mensen die misschien geïnteresseerd zijn? Of heeft u wellicht een rijke tante die nog een goed doel zoekt? Meer informatie kunt u lezen op www.proefprocesemv.nl

Schoolproject: Funky schools

schoolproject funky schools

Bron: www.stopumts.nl                                       zie ook: www.funkyschool.de

Binnenkort starten er er op scholen in Duitsland lessen over de gevaren van mobiele apparatuur op de gezondheid. Funky schools is een initiatief van verschillende organisaties die willen dat straling een bespreekbaar onderwerp wordt.

Om dit waar te maken is er een lespakket samengesteld met daarin: meetapparatuur, afschermmaterialen en eventueel materiaal voor een meelwormen test (die dood gaan aan straling, zie hierover de nieuwsbrief april 2012).

Wij kunnen alleen maar hopen dat dit over zal slaan naar Nederland en België en dat ook hier scholen dergelijke projecten willen gaan draaien.

Het schrikbeeld van Einstein

Commentaar overbodig.

Zwitsers telecom bedrijf promoot stralingsarme DECT telefoons

Swisscom Bron: www.stopumts.nl

Swisscom, een Zwitsers telecom bedrijf, promoot actief het gebruik van stralingsarme huistelefoons. Zij geven toe dat de wetenschap niet compleet kan uitsluiten dat er een risico is door straling. Daarom hebben ze zich tot doel gesteld om overbodige straling zoveel mogelijk te minimaliseren.

Swisscomm verkoopt Ecomode stralingsarme DECT telefoons, die geen straling geven als er niet gebeld wordt. Voor degenen die geen straling willen verkopen ze ook bedrade telefoons. Mede door deze inzet van Swisscomm is het percentage stralingsarme (Ecomode) telefoons in Zwitserland op dit moment ongeveer 40%! Wat een verschil met Nederland, waar 99% procent van de bevolking geen flauw idee heeft dat een gewone DECT telefoon 24 uur per dag onnodige straling afgeeft.

Bravo voor Swisscomm, die actief reductie van stralingsbelasting aanbeveelt!

Teken de petitie voor het verminderen van elektrosmog

verminder-electrosmog.nlEen nieuwe website www.verminder-electrosmog.nl met een petitie om meer draagvlak te creëren voor het verminderen van elektrosmog. Lees de inhoud van de petitie en onderteken het!

De website is verder ook de moeite waard om te bekijken door de vele informatie en bronnen.

:

Waarom is een huisonderzoek zinvol?

meetapparatuur Straling kan je niet zien, horen, ruiken, proeven (sommige gevoelige mensen kunnen overigens straling wel voelen). Daardoor zijn de meeste mensen onbewust van stralingsbronnen in hun omgeving en van het effect daarvan op hun gezondheid. Straling is een belasting voor het afweersysteem. Dit kan onder andere hoofdpijn, concentratieproblemen, slapeloosheid, hartritmestoornissen, oorsuizen en depressie veroorzaken.
Straling kan door allerlei bronnen worden veroorzaakt. Het is belangrijk om te weten wat er in uw situatie aan stralingsbron(nen) aanwezig is, alvorens u het kunt aanpakken. Door een huismeting uit te laten voeren, krijgt u een helder inzicht welke elektromagnetische velden er specifiek in uw woon- of werkplek aanwezig zijn en wat u kunt doen om uw woon- of werkplek weer gezond te maken. Wilt u meer weten over een huismeting, neem dan vrijblijvend contact met mij op.

www.stralingsvrijwonen.nl   -   Tel. 0575 544544   -   E-mail