Nieuwsbrieven

 

Nieuwsbrief 3

Stralingsvrij Wonen

Stralingsvrij Wonen doet onderzoek naar elektromagnetische velden in uw woning en geeft advies om elektrosmog zoveel mogelijk te beperken. Elektrosmog is de verzamelnaam voor alle mogelijke vormen van straling, die wordt veroorzaakt door moderne elektronische apparatuur. Elektrosmog kan diverse gezondheidsklachten veroorzaken, zoals slapeloosheid, prikkelbaarheid, vermoeidheid, hoofdpijn en hartklachten.

Artikel in Belgische tijdschrift HUMO

humo tijdschrift Het Belgische tijdschrift HUMO heeft recent een zeer interessant en goed onderbouwd artikel gepubliceerd over de gevaren van draadloze technologie.
'Is het draadloos? Dan moet je je zorgen maken'
'Voor de meesten onder ons is het moeilijk te vatten dat iets wat we niet kunnen zien, horen, ruiken of voelen, zo diep kan ingrijpen in ons lichaam en ons lichamelijk en psychisch welzijn zo kan aantasten. Maar we zullen onder ogen moeten zien dat elektromagnetische straling gevaarlijk is, net zoals we al lang weten dat we maar beter ver uit de buurt van nucleaire straling blijven.'
Download het artikel van de website >

Tip van de maand: verstandig gebruik van de elektrische deken

elektrische_dekenNu het volop winter is, hebben sommige mensen de elektrische deken weer van zolder gehaald. Heerlijk om het bed mee voor te verwarmen. Een elektrische deken geeft echter een zeer hoog elektrisch en magnetisch veld, waar uw lichaam op enige centimeters vanaf ligt. Dit is zeer ongezond.
Kunt u de elektrische deken beslist niet missen, dan kunt u wanneer u gaat slapen het beste de stekker van de elektrische deken uit het stopcontact trekken of een dubbelpolige schakelaar gebruiken (verkrijgbaar bij Stralingsvrij Wonen). Alleen uitzetten met de schakelaar van de elektrische deken is beslist onvoldoende. Er blijft dan een sterk elektrisch veld aanwezig!

De nadelen van de spaarlamp spaarlamp en gloeilamp

Met het stapsgewijs verbieden van gloeilampen wordt het gebruik van spaarlampen gepromoot. Dit gloeilampenverbod is een slechte zaak voor zowel u als consument en het milieu.
Weliswaar verbruikt een spaarlamp minder energie dan een gloeilamp, maar wist u dat:

• spaarlampen vervuiling op het lichtnet (elektrosmog) geven en dus voor de mens ongezonder zijn dan gloeilampen?
• spaarlampen een beperkt lichtspectrum geven, waardoor kleuren er onnatuurlijk uitzien?
• een spaarlamp kwik bevat, wat weer in het milieu terechtkomt, met alle gevolgen van dien?
• een spaarlamp meer energie gebruikt dan op de verpakking staat omdat een gedeelte van het vermogen als "blindstroom" wordt opgenomen?
• een spaarlamp in de praktijk minder lang meegaat als wordt beweerd?

Na september 2012 kunt u helemaal geen gloeilampen meer kopen! Begin dus nu met hamsteren van gloeilampen voor het te laat is. Voor meer informatie, lees het Manifest Gezond Kunstlicht, dat is te downloaden van de website.

Draadloos Internet

wifiNet zoals bij de DECT huistelefoon, straalt ook uw draadloze internetmodem 24 uur per dag hoogfrequente straling door het huis. Dus ook als u niet aan het internetten bent, ook tijdens uw slaap. En als u de WiFi functie van uw laptop niet expliciet uitschakelt, zit u als u achter de laptop werkt, zo'n 50 cm van een hoogfrequente stralingsbron.

Omdat het signaal scherp gepulst is, is het biologisch een ongezond signaal. De tot nu toe waargenomen symptomen zijn dezelfde als bij onderzoek naar basisstations voor mobiele telefonie: hoofdpijn, moeite met concentreren, rusteloosheid, problemen met het geheugen, enzovoort.

U kunt deze straling zoveel mogelijk vermijden door:
• de WiFi functie uit te zetten op uw laptop als u internet niet gebruikt;
• het draadloos internetmodem uit te zetten (voedingsstekker eruit) als u internet niet gebruikt (bijvoorbeeld door een tijdschakelaar op het modem zodat het 's nachts altijd uit is!);

of nog beter:
• een netwerkkabel gebruiken van het modem naar uw computer. Pas op: u moet wel de draadloze functie van het modem softwarematig uitzetten! In de volgende nieuwsbrief zal ik beschrijven hoe dat in zijn werk gaat.

Waarom is een huisonderzoek zinvol?

meetapparatuur Straling kan je niet zien, horen, ruiken, proeven (sommige gevoelige mensen kunnen overigens straling wel voelen). Daardoor zijn de meeste mensen onbewust van stralingsbronnen in hun omgeving en van het effect daarvan op hun gezondheid.
Straling kan door allerlei bronnen worden veroorzaakt. Het is belangrijk om te weten wat er in uw situatie aan stralingsbron(nen) aanwezig is, alvorens u het kunt aanpakken. Door een huismeting uit te laten voeren, krijgt u een helder inzicht welke elektromagnetische velden er specifiek in uw woon- of werkplek aanwezig zijn en wat u kunt doen om uw woon- of werkplek weer gezond te maken. Wilt u meer weten over een huismeting, neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Stralingsarme DECT huistelefoon

stralingsarme dect telefoonStralingsvrij Wonen verkoopt ECO-DECT telefoons van het merk Orchid. In tegenstelling tot gewone huistelefoons, geven deze telefoons gegarandeerd geen straling af wanneer er niet gebeld wordt en hebben deze telefoons een stralingsreductie van 75% tijdens het bellen.
Bezoek de website voor de verschillende modellen en prijzen! Orchid ECO-DECT telefoons zijn te koop vanaf € 69.-.

www.stralingsvrijwonen.nl   -   Tel. 0575 544544   -   E-mail