Nieuwsbrieven

 

Nieuwsbrief 13

Stralingsvrij Wonen

In deze nieuwsbrief:

Vind je deze nieuwsbrief interessant? Stuur hem gerust door aan je vrienden!

Helpt stralingsreductie bij EHS? Resultaten uit de praktijk

De Stichting EHS (Elektro Hyper Sensitiviteit) behartigt de belangen van mensen die gevoelig zijn voor Elektromagnetische velden. Recent is het verslag verschenen van een enquete van deze stichting. In deze enquete gaven 68 personen aan wat het effect was van genomen maatregelen van veldreductie in hun situatie. Belangrijkste conclusie van dit onderzoek is: het overgrote deel van de invullers heeft baat bij veldreductie; ongeveer 85% heeft geheel of gedeeltelijk baat gevonden bij een vermindering van blootstelling aan EMV. De algemene conclusie is dat veldreductie effectief werkt tegen de inwerking van schadelijke EMV. Lees het hele verslag.

Sanering van uw woning is dus geen weggegooid geld, maar werkt in het merendeel van de gevallen om gezondheidsklachten te verminderen. Heeft u behoefte aan een woningonderzoek en advies? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Get off the Phone song

get off the phoneEen heerlijke video die oproept om ons mobieltje wat meer te laten liggen. Dit moet je zien en horen!

Get off the phone now
It's gonna be okay
There's no need to be afraid
It doesn't love you
It's gonna die one day
It's crawling with e-coli bacteria anyway

 

In 24 uur wisselt uw smartphone tot 350000 keer gegevens uit

Bron: Volkskrant

Mobiele telefoons praten wat af, ook als we er niet mee bellen. Uit een Brits experiment blijkt dat een smartphone waarop dertig bekende apps staan geïnstalleerd, tot 350 duizend keer per dag gegevens uitwisselt met servers in alle uithoeken van de wereld.

De meeste apps zijn ontworpen om continu met het internet verbonden te zijn. Veel social media apps vragen direct bij het opstarten of ze met het internet mogen verbinden (als je dataverbindingen op "handmatig/op aanvraag" hebt ingesteld) en indien je dit niet toestaat zal de applicatie direct afsluiten. Dus nagenoeg iedereen met een smartphone zal applicaties actief hebben en dataverbindingen op automatisch/altijd aan hebben insteld. Dit zorgt ervoor dat smartphones dus heel vaak elektromagnetische velden uitzenden, ook wanneer die ongebruikt in de broekzak gestoken is! De straling van smartphones kan negatief zijn voor uw voortplantingsorganen.

Als u dit niet wilt, zet u de smartphone dan uit en installeer zo weinig mogelijk apps op uw smartphone. Of gebruik een dumb-phone (tegenovergestelde van een smartphone) die alleen kan bellen (zoals een Nokia 3310).

Assortiment stralingsarme DECT telefoons uitgebreid

stralingsarme dect telefoon Nu stralingsarme DECT telefoons van het merk Orchid niet meer worden geleverd, hebben we met een Gigaset een betrouwbare vervanger voor stralingsarme DECT telefoons gevonden. U kunt deze via de site van Stralingsvrij Wonen bestellen. U bestelt rechtstreeks bij de leverancier.

Wist u dat gewone draadloze huistelefoons continu hoogfrequente straling afgeven, ook al er NIET gebeld wordt? De stralingsarme DECT telefoon doet dat niet, zodat uw lichaam niet belast wordt door hoogfrequente DECT straling tijdens bijvoorbeeld uw slaap. Kijk hier voor het assortiment van stralingsarme telefoons.

LTE (4G) straling beïnvloedt de hersenactiviteit

Een van de eerste studies naar de effecten ten gevolge van een korte blootstelling aan Long Term Evolution (LTE), de vierde generatie mobiele technologie (4G), werd recent online gepubliceerd in de peer-reviewed wetenschappelijke journal Clinical Neurophysiology. De onderzoeksresultaten toonden aan dat de straling een directe invloed had op de neurale activiteit van het brein en niet alleen in de directe omgeving van de stralingsbron maar ook in de periferie. De nieuwe studie toont hiermee nog maar eens aan dat biologische effecten voorkomen bij korte blootstelling aan gsm-straling onder of gelijk aan de overheidsnorm.
Bron: Beperk de straling.

Staat er al een 4G antenne bij u in de buurt?

4G uitrol van KPN KPN gaat voortvarend te werk met het plaatsen van nieuwe antennes voor de nieuwste techniek voor mobiele telefonie genaamd 4G. De reikwijdte van de KPN 4G antennes in februari 2014 ziet u op het kaartje hiernaast. KPN wil eind maart 2014 heel Nederland dekking bieden.

Daarnaast is Vodaphone ook begonnen met uitrol van 4G. Zij willen half 2015 een brede dekking bereiken..

Dit alles zorgt ervoor dat er duizenden antennes bijkomen in Nederland. Helaas blijft de overheid stelselmatig ontkennen dat je van die antennes last zou kunnen hebben.

Bent u benieuwd hoe hoog de stralingsbelasting in uw woning is, dan kunt u een afspraak maken om deze straling te laten meten. U krijgt dan ter plekke advies hoe de straling te reduceren.

Nationale kunstlichtdag

kunstlicht Slapeloosheid? De kunstmatige verlichting van tegenwoordig kan daar invloed op hebben. Op de nationale kunstlichtdag op 14 december, waar ik als toehoorder aanwezig was, waren er diverse sprekers die spraken over het verband tussen led- en spaarlampen en het slaaphormoon melatonine. In tegenstelling tot de inmiddels verboden gloeilamp, stralen ledlampen en spaarlampen een groot aandeel blauw licht uit. Blauw licht remt het vrijkomen van het melatonine hormoon, waardoor je minder goed slaapt. Naast dat led- en spaarlampen hoge elektrische velden produceren, is de kwaliteit van dit licht dus ook niet verantwoord om 's avonds na 9 uur te gebruiken. Omdat televisies en computermonitoren tegenwoordig led-verlichting bevat, kan men voor het slapen gaan ook beter niet achter het beeldsscherm zitten. Halogeen-(gloei)lampen zijn nog volop te koop en geven een mooi lichtspectrum met veel rood en veel minder blauw licht.

Frankrijk neemt nieuwe wet aan ter beperking straling

geen Wifi in franse scholenEen nieuwe wet ter beperking van de radiofrequente stralingsbelasting is aangenomen door de Assemblée Nationale en gaat nu naar de Senaat. Reclame maken voor tablets voor kinderen onder de 14 wordt verboden (met een boete van € 75.000). Dat verbod was er al voor mobieltjes. Adverteren voor mobieltjes zonder 'headsets' wordt eveneens verboden. WiFi wordt verboden voor crèches, d.w.z. voor kinderen onder de drie. In de wet staat ook de verplichting van de regering om voor extreem elektrogevoelige personen (EHS) aan het Parlement een rapport uit te brengen over de mogelijkheid stralingsarme zones te creëren, waarbij tevens rekening wordt gehouden met hun problemen in de werkomgeving.

www.stralingsvrijwonen.nl   -   Tel. 0575 544544   -   E-mail