Nieuwsbrieven

 

Nieuwsbrief 9

Stralingsvrij Wonen

In deze nieuwsbrief:

ECO router: Wi-Fi met 95% stralingsreductie

ECO Wi-Fi accesspoint Nieuw te koop via Stralingsvrij Wonen: een Wi-Fi accesspoint die in rust 95% minder straling uitzendt.

Normale WiFi-routers voor draadloos internet verzenden onnodig 10x per seconde, 24uu per dag, een signaal, ook als ze niet worden gebruikt. Dit geeft veel elektrosmog in de buurt van de router.

De stralingsarme ECO-WiFi router lost dit probleem op. De zender wordt voor 95% van de tijd uitgeschakeld als de WiFi niet gebruikt wordt. Dit levert een enorme reductie van de stralingsbelasting nabij de router en het bespaart stroom. Verder is het zendvermogen instelbaar tot 95% reductie (het bereik van de router wordt daardoor kleiner). Hiermee is een totale stralingsreductie van 400x mogelijk! Bestel via de website.

Eerste schadevergoeding voor kanker door mobieltje

Eerste schadevergoeding voor kanker door GSM Bron: WantToKnow.nl
Het Hooggerechtshof in Italië vindt het bewezen dat een tumor in het hoofd van een zakenman werd veroorzaakt door veelvuldig gebruik van een mobiele telefoon. Het hof hield een eerdere uitspraak van een lagere rechtbank (in Brescia) in stand.

De meeste wetenschappers vinden dat een verband tussen mobiele telefonie en kanker niet of niet voldoende is bewezen, maar volgens deze rechtbank is er toch voldoende bewijs, zo meldt Reuters. En dat is nogal wat. De rechtbank baseert zich hier op wetenschappelijk onderzoek, terwijl wetenschappers er nog niet van ‘overtuigd’ zijn..!

Het Italiaanse hogergerechtshof baseerde zich op de studies van de Zweedse hoogleraar Dr. Lennart Hardell, die tussen 2005 en 2009 onderzoek deed naar de relatie tussen straling van mobiele telefoons en het ontstaan van (vormen van) kanker. Die onafhankelijke studies tonen aan dat gebruik van mobiele telefoons op de lange termijn kan leiden tot kanker. Dit in tegenstelling tot andere studies, die onbetrouwbaar zijn, omdat die werden betaald door de telecomindustrie. Zo merkte de rechtbank fijntjes op..!

Leest u het uitgebreide artikel verder op: www.wanttoknow.nl .

Stralingsvrije telefoon met antwoordapparaat

ECO Wi-Fi accesspoint Op veler verzoek verkopen we nu ook bedrade telefoons met ingebouwd antwoordapparaat. Bedrade telefoons zijn de beste keuze om langdurig mee te bellen, omdat deze telefoons nooit hoogfrequente velden afgeven. Deze Topcom Fidelity 1150 heeft een ingebouwd antwoordapparaat, zodat u toch altijd bereikbaar bent.
Nu te bestellen voor slechts € 39.-

Nieuwe documentaire: Resonance - Beings of Frequency

Resonance - Beings of Frequency De documentaire Resonance is een sensationele film die de schade onthult die wij aanrichten door te leven in een zee van kunstmatige draadloze straling. Twee miljard jaar geleden kwam het eerste leven op aarde. Naarmate het leven langzaam evolueerde paste het zich aan deze natuurlijke achtergrondstraling aan.

Tegen de tijd dat het menselijk leven op aarde ontstond was er een ongelooflijke relatie ontstaan die de wetenschap nu pas begint te begrijpen. Deze zojuist uitgebrachte video toont het bewijs van de schadelijkheid van straling ver beneden door de overheid gehanteerde blootstellingslimieten.

Vanaf 14:00 minuten wordt de video buitengewoon interessant door de verbanden die gelegd worden met bijen, vogels, cryptochrome cellen, de verstoring van de Schumann frequentie, EHS, de overtuigende aanwijzingen voor een relatie tussen zendmasten en kanker (48:30) etc.etc. De video duurt 84 minuten, en is spannend en onthullend tegelijk.

Bekijkt u de video op: vimeo.com/54189727.

Uitzending Radar over spaarlampen

De donkere kant van de spaarlamp Het consumentenprogramma Radar besteedde op 22 oktober aandacht aan de spaarlamp. Hierbij werd nog eens bevestigd dat spaarlampen niet zo goed zijn voor het milieu als de meeste mensen denken.

Spaarlampen verzoorzaken netvervuiling, 'vuile stroom', legt hoogleraar Elektrische Storingen Frank Leferink van de Universiteit Twente uit.

De vuile stroom wordt met mooie plaatjes van de gemeten elektrische spanning en stroom geillustreerd. Wat zien we? Geen mooie vloeiende vorm zoals bij de goeie ouwe gloeilamp, maar allemaal scherpe pieken. Het gevolg is dat de beoogde electriciteitsbesparing niet wordt behaald. Ook kan het zijn dat automatische zekeringen niet goed functioneren. Een in de winkel om de hoek gekochte LED-lamp maakt het helemaal bont; die zou eigelijk verboden moeten zijn. Jammer dat prof. Frank Leferink geen woord repte over de gezondheidseffecten die vuile stroom veroorzaakt bij electrogevoelige mensen.

Wat blijkt nog meer? Als een spaarlamp kapot valt, komt er een hoge concentratie van het schadelijke kwikdamp vrij. Inademen daarvan is zeer onverstandig. Daarom: direct de kamer uit en een kwartier luchten nadat de lamp is kapot gevallen. Het RIVM heeft richtlijnen gemaakt over hoe te handelen bij een gebroken spaarlamp. De aanbevelingen (5 pagina's lang!) kunt u vinden vanaf pagina 64 t/m 68.

U kunt de uitzending terugkijken en een samenvatting teruglezen op de site van trosradar.

Belangrijke waarschuwing over borstkanker en mobiele telefoon

Bron: stopumts.nl
borstkanker bij mobiel in BH Dat het dragen van mobieltjes in je broekzak de kwaliteit van mannelijk zaad negatief beinvloed, wordt langzaamaan steeds bekender. Minder bekend is dat het dragen van het mobieltje in de BH bij vrouwen tot borstkanker kan leiden. Deze (Engelstalige) video van 3,5 minuut laat zien dat het niet zo'n goed idee is om een mobieltje direct op de huid te dragen.

Al eerder hebben we in de nieuwsbrief van Stralingsvrij Wonen melding gemaakt van waarschuwingen van de fabrikanten van mobieltjes zelf, die aanraden om het mobieltje minstens 1,5 cm van het lichaam verwijderd te houden. Dat doen die fabrikanten niet voor niets!

Waarom is een huisonderzoek zinvol?

meetapparatuur Straling kan je niet zien, horen, ruiken, proeven (sommige gevoelige mensen kunnen overigens straling wel voelen). Daardoor zijn de meeste mensen onbewust van stralingsbronnen in hun omgeving en van het effect daarvan op hun gezondheid. Straling is een belasting voor het afweersysteem. Dit kan onder andere hoofdpijn, concentratieproblemen, slapeloosheid, hartritmestoornissen, oorsuizen en depressie veroorzaken.
Straling kan door allerlei bronnen worden veroorzaakt. Het is belangrijk om te weten wat er in uw situatie aan stralingsbron(nen) aanwezig is, alvorens u het kunt aanpakken. Door een huismeting uit te laten voeren, krijgt u een helder inzicht welke elektromagnetische velden er specifiek in uw woon- of werkplek aanwezig zijn en wat u kunt doen om uw woon- of werkplek weer gezond te maken. Wilt u meer weten over een huismeting, neem dan vrijblijvend contact met mij op.

www.stralingsvrijwonen.nl   -   Tel. 0575 544544   -   E-mail