Nieuwsbrieven

 

Nieuwsbrief 7

Stralingsvrij Wonen

Stralingsvrij Wonen doet onderzoek naar elektromagnetische velden in uw woning en geeft advies om elektrosmog zoveel mogelijk te beperken. Elektrosmog is de verzamelnaam voor alle mogelijke vormen van straling, die wordt veroorzaakt door moderne elektronische apparatuur. Elektrosmog kan diverse gezondheidsklachten veroorzaken, zoals slapeloosheid, oorsuizen, vermoeidheid, hoofdpijn en hartklachten.

In deze nieuwsbrief:

Stralingsarme DECT telefoon weer leverbaar

stralingsarme dect telefoon Omdat Orchid telefoons niet meer geleverd worden, verkopen wij nu stralingsarme DECT telefoons van het merk Gigaset. Deze DECT telefoons geven geen straling wanneer er niet gebeld wordt. Bezoek de website voor de verschillende modellen en prijzen! Gigaset ECO-DECT telefoons zijn te koop vanaf € 89.-. Bestellen kan rechtstreeks via de webshop op de website.

Israël waarschuwt mobiele bellers

Waarschuwing – Het Ministerie van Gezondheid wijst erop dat veelvuldig gebruik van dit apparaat zowel als het dragen ervan op het lichaam het risico op kanker kan vergroten, vooral bij kinderen.

In Israël is een wet aangenomen waardoor op elke verkochte mobiele telefoon de volgende tekst moet staan:


Hiermee waarschuwt de Israëlische regering voor de vergrootte kans op hersentumoren bij veelvuldig mobiel bellen. Waarom waarschuwt het Kennisplatform Elektromagnetische Velden de Nederlandse bevolking niet op duidelijke wijze?

10 tips voor minder straling bij het mobiel bellen

De volgende tips beperken de straling wanneer u gebruik wilt maken van uw mobiele telefoon:

  1. Voer alleen gesprekken met een mobieltje die absoluut noodzakelijk zijn. handset voor mobiele telefoonBeperk de duur van het gesprek tot maximaal 6 minuten. Dit lijkt de (gemiddelde) tijd te zijn waarna het lichaam gaat reageren (bv. met verandering EEG).
  2. Gebruik een handsfree-set en hou de telefoon meer dan 20/30cm van uw lichaam af, om de veldsterkte in uw lichaam te beperken.
  3. Draag uw mobiel niet direct op uw lichaam, zelfs niet als deze in de stand-by stand staat, en gebruik hem niet minder dan één meter van een andere persoon, om het effect van 'passieve blootstelling' te verminderen.
  4. Kinderen onder de 15 jaar zouden geen mobiele telefoons moeten gebruiken, omdat zij nog groeien. Door hun lagere lichaamsgewicht brengt de straling meer schade toe, vooral aan de hersenen.
  5. Ouderen zouden moeten afzien van het gebruik van een mobiele telefoon, evenals iedereen die ziek is of verzwakt. (De straling zal het lichaam verder verzwakken.). Tevens zou aan zwangere vrouwen het gebruik moeten worden ontmoedigd. De microgolfstraling wordt gemakkelijk geabsorbeerd door het vruchtwater waarin de foetus zich ontwikkelt.
  6. Gebruik de telefoon slechts op lokaties met een optimale ontvangst: gebruik hem niet in een door metaal of beton omgeven ruimte zoals een lift, een kelderverdieping, een auto, een caravan, enz. In deze situaties is het zendvermogen van de mobiele telefoon veel hoger, omdat dit automatisch wordt aangepast aan het slechtere bereik.
  7. Gebruik het mobieltje niet terwijl u in een bewegend voertuig bent, met inbegrip van de trein, de bus, enz, aangezien de telefoon dan steeds moet wisselen van zendmast en voor het maken van contact het maximale zendvermogen zal gebruiken.
  8. Gebruik de telefoon niet in een voertuig, zelfs wanneer u niet rijdt. Het metaal werkt als een "Kooi van Faraday", die de electromagnetische velden weerkaatst en het bereik verslechtert zodat de mobiele telefoon maximaal moet zenden. Hierdoor wordt het schadelijke effect van straling gemaximaliseerd: niet alleen op de persoon die telefoneert maar ook op andere passagiers. Denkt u hierbij vooral aan kinderen. Daarom: eerst uit het voertuig stappen alvorens te telefoneren.
  9. Leg de mobiele telefoon niet ingeschakeld naast uw bed tijdens het slapen, omdat zelfs wanneer deze op stand-by modus staat, de mobiel met regelmatige intervallen uitzendt om contact te houden bij de meest dichtbijgelegen telefoonmast.
  10. Maak zoveel mogelijk gebruik van vaste telefoonlijnen (die stralen niet zoals een mobiel), en zij kunnen vaak voor vrije en voor onbeperkte tijd via Internet worden gebruikt, zelfs voor telefoongesprekken naar het buitenland. Gebruik daarbij geen draadloze huistelefoon maar een telefoon met snoer.

1e Prijs voor studie over meelwormen en Wifi-straling

Caroline Schick met een draadloze routerDe 19 jarige Caroline Schick uit Borken won een eerste prijs in de prestigieuze Duitse (regionale) wedstrijd ''De jonge onderzoeker'' (Jugend forscht). Zij toonde aan dat de sterfte onder meelwormen bestraald door een draadloze router 30% hoger lag dan bij onbestraalde meelwormen

Caroline wilde weten of de straling van een draadloos internet modem schadelijk is. Daarvoor gebruikte ze meelwormen. Als de straling invloed heeft op levende wezens, zou men dat aan meelwormen moeten kunnen zien. Caroline kocht bij een dierenwinkel meelwormen, legde 100 van hen in een bak en plaatste de bak naast een draadloze router. Ter vergelijking plaatste ze een tweede bak vol met wormen zo ver weg dat de straling deze dieren niet bereikte.

Nadat de meelwormen tot kevers verpopt waren, was het resultaat zichtbaar. De sterfte in de bestraalde dieren was ongeveer 35 procent hoger. Bovendien hadden bijna alle tot kever uitgegroeide dieren die bestraald waren lichamelijke beschadegingen, zoals beschadigde of zelfs ontbrekende vleugels. De onbestraalde dieren hadden deze beschadigingen niet.

Een middelbare scholier toont hier in een eigen prima uitgevoerd onderzoek aan dat Wifi-straling niet zo onschuldig is als vaak wordt beweerd.

Homeplug is weliswaar bedraad, maar ongewenst

HomeplugHet lijkt zo mooi: een verbinding zonder hoogfrequente elektromagnetische velden en zonder extra draden in huis. Deze technologie wordt de laatste tijd steeds meer gebruikt: de homeplug, ook wel dLAN genoemd.
Het wordt gebruikt om het hele huis van Internet-aansluitingen te voorzien, en ook om Digitale-TV of audio door te trekken naar bijvoorbeeld de slaapkamer. Nu wordt het stroomnet in je huis gebruikt om de data over te sturen. Op de plek waar je data wilt ontvangen, steek je een adapter in het stopcontact.
Omdat deze technologie met hele snelle data-pulsen werkt (1 Mhz ... 30 Mhz), straalt dit signaal van alle leidingen in huis af. Daarmee wordt het hele huis "verziekt" met een ongewenst elektrisch en magnetisch veld.
Het beste blijft dus kabels trekken voor een gezonde woning!
Stralingsvrij Wonen meet trouwens standaard mate van netvervuiling op het lichtnet.

Waarom is een huisonderzoek zinvol?

meetapparatuur Straling kan je niet zien, horen, ruiken, proeven (sommige gevoelige mensen kunnen overigens straling wel voelen). Daardoor zijn de meeste mensen onbewust van stralingsbronnen in hun omgeving en van het effect daarvan op hun gezondheid. Straling is een belasting voor het afweersysteem. Dit kan onder andere hoofdpijn, concentratieproblemen, slapeloosheid, hartritmestoornissen, oorsuizen en depressie veroorzaken.
Straling kan door allerlei bronnen worden veroorzaakt. Het is belangrijk om te weten wat er in uw situatie aan stralingsbron(nen) aanwezig is, alvorens u het kunt aanpakken. Door een huismeting uit te laten voeren, krijgt u een helder inzicht welke elektromagnetische velden er specifiek in uw woon- of werkplek aanwezig zijn en wat u kunt doen om uw woon- of werkplek weer gezond te maken. Wilt u meer weten over een huismeting, neem dan vrijblijvend contact met mij op.

www.stralingsvrijwonen.nl   -   Tel. 0575 544544   -   E-mail