Gezondheid

Elektrische, magnetische en elektromagnetische velden beïnvloeden het menselijk lichaam op celniveau. Al tientallen jaren is wetenschappelijk aangetoond dat deze straling, ook wel elektrosmog genoemd, een stressfactor voor menselijke cellen vormt. Elektrosmog doet onder andere een aanslag op het immuunsysteem. Wanneer de belasting een kritische drempel overschrijdt, kan het lichaam dit niet meer zelf repareren en ontstaat schade aan het lichaam, wat zich uit in lichamelijke of geestelijke klachten.

Vooral tijdens de slaap, wanneer uw immuunsysteem gaat rusten, bent u extra kwetsbaar voor elektrosmog. Tegenwoordig staan veel mensen ’s ochtends vermoeider op dan dat zij de avond daarvoor naar bed gingen.

Voorbeelden van lichamelijke klachten die kunnen worden veroorzaakt door elektrische apparatuur zijn:

hoofdpijn,slapeloosheid,
chronische vermoeidheid,oorsuizen,
nervositeit, concentratieproblemen,
hartritmestoornissen, innerlijke onrust,
verhoogde bloeddruk, duizeligheid,
spier- en gewrichtspijnen, misselijkheid,
verminderde eetlust, huiduitslag,
bedplassen (bij kinderen) en andere vage klachten.

Kinderen worden snel geprikkeld door straling en kunnen ongedurig en onrustig worden.

De meeste huisartsen hebben weinig kennis van de invloed van elektrosmog. Toch is het is zeer goed mogelijk dat deze klachten worden veroorzaakt door elektrosmog. Wanneer u op vakantie geen klachten heeft en thuis weer wel, is dit een indicatie dat uw woning misschien de oorzaak is van uw klachten.