elektrostress en gezondheid
€ 24,95
incl. BTW.
GEEN verzendkosten!
Bestel

Elektrostress en Gezondheid

ISBN: 978-90-74510-99-8
AUTEUR(S): prof. dr. ir. Michiel Haas en Henk Wever, MSc.
PAGINA'S: 256

Ligt u op een elektrische deken, dan kunt u net zo goed nabij een hoogspanningsleiding gaan wonen. Dat wist u niet? Dan is dit boek wel erg belangrijk voor uw verdere leven.

De gsm kookt je hersenen, wonen vlakbij een hoogspanningsleiding veroorzaakt kanker of leukemie bij kinderen, van radon in je huis krijg je longkanker. Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Geruchten over ongezonde effecten van straling zijn er genoeg. Maar moeten we ons echt zorgen maken?

Dit boek geeft uitsluitsel. Het laat zien waar we werkelijk moeten oppassen en wat we moeten afdoen als geruchten die geen feitelijke basis hebben.

Het laat de samenhang zien tussen de verschillende natuurkundige verschijnselen en verklaart de invloeden van elektromagnetische velden en stralingen. Daarnaast geeft het een overzicht van de huidge stand van het wetenschappelijk onderzoek naar de risico’s van elektromagnetische velden die tot nu toe nauwelijks bij een breed publiek bekend zijn. En, minstens zo belangrijk, het boek geeft praktische tips om eventuele schadelijk effecten te minimaliseren.

Elektriciteit en zenders bieden vele ongekende nieuwe mogelijkheden. De risico’s van de huidge ‘elektronische samenleving’ moeten echter wel serieus genomen worden. Elektrostress is een problematiek waar iedereen in meer of mindere mate mee te maken heeft.elektrostress en gezondheid
€ 29,95
incl. BTW.
excl. € 4,95 verzendkosten
Bestel

Elektrostress Handboek -

Leren omgaan met ziekmakende elektromagnetische velden

ISBN: 978-90-90227793-6
AUTEUR: Hugo Schooneveld
PAGINA'S: 272

Mensen kunnen ziek worden bij blootstelling aan bepaalde elektro­magnetische velden ('straling") van zenders en elektronische apparatuur thuis, in de auto of op het werk. Klachten zijn o.a. chronische vermoeidheid, slaapproblemen, hoofdpijn, hartritmestoornissen, oorsuizingen en andere lichamelijke en psychische klachten. Het verschijnsel heet 'elektrostress' of elektrohypersensitiviteit (EHS). Mensen verschillen in de velden die hen storen en de manieren waarop de stresssymptomen merkbaar worden.

Vragen die in dit handboek aan de orde komen zijn o.a.:
• Wat zijn de gezondheidsklachten?
• Welke soorten velden zijn er zoal?
• Wat zijn de storende apparaten en installaties?
• Wat is daartegen te doen?
• Waarom begrijpen mijn artsen me niet?
• Hoe kan ik weer een goed bestaan opbouwen?

Ik ben correctielezer van het boek geweest en kan het boek aanraden voor iedereen die meer gedetailleerde kennis zoekt over elektrogevoeligheid. Waar "Electrostress en Gezondheid" een goede inleiding geeft, is dit boek meer bedoeld voor degene die meer diepgang en details wilt weten.

Over de schrijver
Dr. Hugo Schooneveld is als (neuro)bioloog gepromoveerd aan de RU te Groningen in 1970 en was daarna als wetenschapper werkzaam aan de -nu- Wageningen Universiteit en Researchcentrum - de WUR. Zijn werkterrein was de hormonale bestrijding van insecten. Om eigen EHS ervaringen met anderen uit te wisselen, richtte hij rond 2001 een werkgroep op en in 2007 de Stichting Elektrohypersensitiviteit. Doel was de oorzaak van EHS klachten te doorgronden en een oplossing voor de problemen te zoeken langs de weg van fysische veldreductie. De Stichting EHS fungeert in Nederland als kenniscentrum en gesprekspartner voor officiële instanties.